X
تبلیغات
رایتل

علی رزاقی | Ali Razzaghi

چند تنظیم ساده برای محافظت از اطلاعات شخصی در فیسبوک


چند تنظیم ساده برای محافظت از اطلاعات شخصی در فیسبوک

شاید برخی از کاربران فیسبوک اهمیت تنظیمات امنیتی آن را ندانند. اما به همان صورت که برای اتوموبیل خود دزدگیر نصب می‌کنید و یا درب خانه‌‌یتان قفل مطمئن و چشمی دارد، زندگی مجازی شما نیز نیازمند مراقبت است.
 

فیسبوک به عنوان یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی کاربران بسیاری را به خود جلب کرده و به همین میزان نیز سودجویان را به فعالیت در این شبکه وسوسه کرده است. در این مطلب به چند تنظیم ساده و البته مهم فیسبوک و چند نکته امنیتی اشاره شده است.


 ادامه دارد....



تنظیمات دسترسی به مطالب و عکس‌ها
 
یکی از بخش‌هایی که شاید برای بسیاری از کاربران اهمیت دارد محافظت از عکس‌ها و ویدوهایشان است که دوست ندارند در دسترس عموم قرار بگیرد. برای این کار چند تنظیم ساده می‌توان انجام داد. در اولین قدم می‌توانید مشخص کنید به صورت پیشفرض چه کسانی به مطالب شما دسترسی داشته باشند.
 
به قسمت Privacy Settings بروید و از ستون سمت چپ بخش Privacy را انتخاب کنید. اولین گزینه Who can see my stuff است به معنای اینکه چه کسی می‌توان محتوای که در فیسبوک می‌گذارید را ببیند. بر روی گزینه Edit کلیلک کنید و تنظیم این بخش را به گزینه مورد نظر خود تغییر دهید.
  
به جز سه مورد پیشفرض: عمومی (Public)، دوستان ‪(‬Friends‪)‬ و فقط من ‪(‬Only Me‪)‬ می‌توانید گزینه Custom را انتخاب کنید. در این گزینه این امکان وجود دارد که همه مطالب‌تان را به صورت پیشفرض از دیده‌ای عده‌ای از دوستانتان پنهان کنید و یا فقط با گروهی خاص به اشتراک بگذارید.


 
کاربران می‌توانند برای تغییر تنظیمات فیسبوک به بخش قرمز شده مراجعه کنند

 

اگر شما دوستان فیسبوکی خود را در گروه‌های مختلف دسته‌بندی کرده‌اید می‌توانید یکی از این گروه‌ها را به صورت مخاطب خود تعیین کنید. به عنوان نمونه اگر همه اعضای خانواده‌تان را در یک گروه قرار داده‌اید و می‌خواهید عکس‌های تولدتان را با آن‌ها به اشتراک بگذارید، می‌توانید مخاطب این عکس‌های را گروه خانواده‌تان انتخاب کنید.
 
توجه داشته باشید که این تنظیمات در هنگام ارسال هر مطلب به صورت جداگانه قابل تغییر است.
 
نکته مهم: بهترین راه محافظت از عکس‌ها و ویدیوهایی که دوست ندارید در فضای مجازی منتشر شود قرار ندادن آنها بر روی فیسبوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی است. این شبکه‌ها محل امنی برای ذخیره اطلاعات شما نیستند. گاهی بدون آنکه بدانید اطلاعات شما در اختیار دیگران قرار می‌گیرد. برای آگاهی از این خطرات مطلب هشدار جدی در مورد استفاده از اپلیکیشن‌های فیسبوک را بخوانید.
 
ایمیل، شماره تلفن و موتورهای جستجو
 
اگر ایمیل و شماره تلفن خود را در فیسبوک وارد کرده‌اید این امکان وجود دارد که برخی از دوستانتان بدون اطلاع شما این اطلاعات را در اختیار برخی سرویس‌های ارسال پیام و یا مکالمه رایگان مانند Viber‪,‬ skype‪ و یا ‬ Whatsapp قرار دهند.
 
متاسفانه برخی از این نرم افزارها به هیچ عنوان امن نیستند و مشخص نیست از این اطلاعات چه استفاده‌ای می‌کنند. شاید بهترین کار این است که در به اشتراک گذاشتن اطلاعات خود در فیسبوک دقت و وسواس زیادی به خرج دهید.


 
از ستون سمت چپ می‌توانید قسمت مربوط به تنظیمات خصوصی (Privacy) را انتخاب کنید

 

همچنین از بخش Privacy در تنظیم قسمت Who can look me up کمی سختگیری به خرج دهید. البته در این بخش شما تنها می‌توانید حداکثر ایمیل و شماره تلفن‌تان را به دوستان خود محدود کنید. در تنظیم دیگر و متفاوت می‌توانید تعیین کنید که آیا موتورهای جستجو به مطالب منتشر شده در تایم‌لاین شما دسترسی داشته باشند یا خیر.
 
فعال کردن این بخش به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا به مطالب تایم‌لاین شما بهتر ارجاع دهند. اگر از جمله کاربرانی هستید که این موضوع را نمی‌پسندید این بخش را غیر فعال کنید.
 
تنظیمات تایم‌لاین و مطالب تگ شده
 
در بخش Privacy گزینه Timeline and Tagging (تایم‌لاین و برچسب زدن) تنظیمات مهمی دیگری وجود دارد. در قسمت اول این بخش می‌توانید تعیین کنید که چه کسانی اجازه دارند بر روی تایم‌لاین شما محتوایی پست کنند. کاربران می‌توانند یکی از گزینه‌ها‌ی ‪"‬فقط من‪"‬ و ‪"‬دوستان‪"‬ را انتخاب کنند. همچنین در همین قسمت می توانید مشخص کنید که مطالب و یا عکس‌هایی که دوستان‌تان شما را در آن‌ تگ (برچسب) کرده‌اند، بدون بررسی و تایید شما در تایم‌لاین‌تان قرار نگیرد.
 
در قسمت دوم این بخش می‌توانید مشخص کنید که چه گروه از کاربران فیسبوک می‌توانند مطالبی را که دیگران بر روی تایم‌لاین‌تان پست کرده‌ و یا مطالبی که در آن‌ها تگ شده‌اید، مشاهده کنند. بخش سوم به شما این امکان را می دهد که تگ شدن افراد توسط دیگران را در مطالب و یا عکس‌های‌تان مدیریت کنید.
 
در قسمت سوم بخش Timeline and Tagging، مخاطبان مطالبی که در آن‌ها تگ شده‌اید را از میان دوستان‌تان مشخص می‌کند. این مخاطبان به کسانی که از سوی ارسال کننده اصلی مطلب اجازه‌ی مشاهده آن را دارند اضافه می‌شوند.
 
نکته: باید به شکل مرتب به تغییرات فیسبوک توجه کنید. این شبکه اجتماعی در دوره‌های زمانی مختلف تنظیمات خود را به روز می‌کند. تنظیمات مربوط به امنیت و یا تنظیمات شخصی اهمیت زیادی دارد.


منبع:  ایرانیان انگلستان